Activitats destacades
En aquest apartat trobareu les activitats que es duran a terme a la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra i que destaquem pel seu interès especial: conferències, tallers, cursos, presentacions de llibres, hores del conte, exposicions, etc. són algunes de les que podreu trobar que es porten a terme.

El proper 22 de març 2022 començarà el taller d’escriptura narrativa del Premi Delta per a Dones. Per més informació podeu consultar la web: https://biblioteca.torrelles.info/taller-descriptura-premi-delta-per-a-dones-2022/

El 27 de Febrer 2020 ens va visitar l’escriptor Ramón Solsona per parlar sobre l’obra: Allò que va passar a Cardó. Es va gaudir d’un autèntic Club de lectura amb el propi autor de la novel·la, que va afavorir a la participació dels assistents.

El passat 13 de juny del 2019, moltes de les persones participants als clubs de lectura, van assistir a la Trobada dels clubs, que en aquesta ocasió es celebrava al Teatre La Faràndula de Sabadell, on van tenir l’oportunitat de gaudir de l’obra Una Il·líada.

 

Mostrem algunes de les activitats que s’han oferit a la biblioteca durant el primer semestre del 2019.

 

3 de maig 2019: Paraules des del bressol, activitat destinada a famílies amb infants d’entre 0 i 3 anys, destinada a crear hàbits lectors per als petits/es d’aquestes edats, ens ha deixat aquesta explicació.

8 de Març 2019, dia de la Dona: ens visita Nadia Ghulam. Coneix la seva història

24 de Gener 2019, 18.00h: Conferència destinada a famílies amb infants d’entre 0 a 6 anys.

 

Activitats destacades a la biblioteca durant el 2018

La guanyadora del Concurs d’escriptura creativa realitzat el passat octubre ha estat:

Mariona Luque Roig

 

Els resultats de La Marató de TV3 sobre el càncer:
foto de Biblioteca Torrelles de Llobregat.

Fundació La Marató de TV3: Càncer. Novembre 2018

 

Escriptura creativa 2018.
Els dies 3, 10 i 24 d’octubre es va fer un taller on la imaginació i els recursos literaris van ser els protagonistes. Es tracta d’un curs d’escriptura creativa on les participants van posar a prova el seu talent i com a prova del seu coratge, algunes van participar al concurs que es va programar i en el que la guanyadora, podria guanyar dues entrades per anar al cinema.

Bases del concurs d’Escriptura Creativa

Benvinguda a l’estiu i comiat de la temporada dels Clubs de lectura i de conversa a la Biblioteca.

El passat 18 de juny es va fer la Trobada dels Clubs de lectura d’infantil i juvenil al jardí de la Biblioteca, on es va poder gaudir d’una mica de música i un tiberi refrescant.

Per altra banda, el dia 21 de juny, es va organitzar la Trobada dels Clubs de lectura i de conversa d’adults: Temps de cireres; l’Ocell del Temps, Llegir el Teatre, Club de lectura de francès i molts més… L’acte va estar acompanyat d’una actuació de lectura dramatitzada pel grup El retaule, que ens va oferir la representació de l’obra: L’arribada, de Josep Simó.

Al mes de Juliol comencen les Tertúlies literàries a la biblioteca, vols participar?

2018/6/01: Relaciones
En plena festa de la cirera, Aitziber ens a portat el seu espectacle Relaciones, amb molt bona acollida i una molt bona posada en escena. Divertint als adults, amb els seus contes, Aitziber aporta un punt irònic a les relacions personals.

2018/03/08: Dia de la Dona.
El passat 8 de març es va fer un tast de poesia sobre Rosa Leveroni acompanyat amb una exposició cedida per l’Institut Català de la dona.

 • Tast de poesia pel dia de la Dona. El Grup Para bé l’orella, va amenitzar una tarda explèndida de poesia per al dia de la dona, dedicat a una gran desconeguda poetessa catalana: Rosa Leveroni.
 • Dissabte 10 de Febrer a les 12.00h. Hora del Conte: Qui bada de boca… A càrrec de mOn Mas.
 • Dissabte 17 de Febrer a les 12.00h. Conferència: L’Art de la curació a partir de reforçar la salut: per una millor qualitat de vida a Torrelles. A càrrec de Jordi Ortega.
 • Dilluns 19 de Febrer. Exposició fotogràfica: La Festa de Sant Pau a Torrelles de Llobregat 2018.
 • Dimarts 20 de Febrer, 18.30h. Presentació del llibre: Viajando entre letras.
  Els alumnes de l’Institut de Torrelles de Llobregat, presenten el seu llibre de relats curts, enfocats en diverses temàtiques. Voleu recolzar la feina dels autors locals, aquesta és una bona oportunitat.
 • Dimecres 21 de Febrer a les 19.15h. Conferència: El paper dels ciutadans en el model renovable. Podria ser Torrelles autosuficient?A càrrec de Jordi Ortega.
 • Dimecres 23 de Febrer a les 18.30h. Hora del conte in English: The Very Hungry CatterpillarA càrrec d’Andrea Díaz.
 • Dimecres 28 de Febrer a les 18.00h. Contes Menuts: Què hi ha al fons del Mar?A càrrec de Sandra Genovart.
 • Dimecres 17 de Gener es va inaugurar a la Biblioteca, l’exposició sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible. Estarà fins el 5 de febrer i és una iniciativa molt interessant que promou l’ONU.
 • Divendres 12 de Gener a les 18.30h estrenem activitat infantil, serà l’hora del conte in English. A càrrec d’Andrea Díaz. Un conte diferent per a adaptar la llengua anglesa als més petits.
 • Proper dissabte 13 de Gener, Maria Coll ens sorprendrà amb el conte Jo mataré monstres per tu. Serà a les 12.00h. per majors de 3 anys.
 • Dimecres 17 de Gener, Jordi Ortega inicia un cicle de conferències, la primera de les quals versarà sobre la Medicina Integrativa. La idea és conèixer els seus beneficis i repercussions vers la medicina tradicional occidental. Serà a les 19.15 h.
 • Divendres 19 de Gener, totes aquelles persones que vulguin aprendre a narrar contes esteu convidades al nou curs efectuat per Maria Coll i titulat: L’Art de Narrar contes. Serà a partir de les 18.30h els tercers divendres de cada més. Cal reserva prèvia.
 • 24 de Gener, a les 18.00h podreu venir a veure el conte del patufet. La Susagna Navó ens narrarà aquest conte adapatat per als més petits (menors de 3 anys).
 • 27 de Gener, a les 11:30 h. Tast de Vins. El celler el Sirot serà l’encarregat de fer el tast de vins de cirera el dissabte 27. Activitat gratuïta. Cal reserva prèvia.
 • La biblioteca col·labora en el Banc dels Aliments.
  Per un producte que aporteu, us en podreu endur un farcell de 3 revistes. (Fins el 30 de Desembre).

 • La Biblioteca Municipal Pompeu Fabra col·laborarà amb la Fundació de la Marató de TV3 recaptant amb la venda de llibres fins el 17 de Desembre del 2017.
 • Exposició de les fotografies guanyadores al Concurs Fotogràfic de Torrelles de Llobregat.
 • El proper 13 de Novembre la Biblioteca tanca les seves portes ja que el municipi es troba de Festa Major de Sant Martí.Aquí teniu el programa
 • 07.07.2017 Lectura dramatitzada del Club de Lectura: Llegir el Teatre. A les acaballes del curs, els components del Club de lectura Llegir el Teatre, van oferir una lectura dramatitzada titulada Ramón, que va amenitzar el pica-pica posterior.
 • Activitats al 2016
 • La Màgia del Sant Jordi 2016
 • Blues & Còmic: febrer del 2016