De l’Hort a la Biblioteca

Aquesta iniciativa neix l’any 2013 a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, que va guanyar el Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes el 2014 amb el projecte. El 2015 De l’hort a la biblioteca es fa extensiu a 18 biblioteques més de la comarca, entre les quals està la Municipal Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat.
La Biblioteca Municipal Pompeu Fabra, compta a més amb un fons especial destinat a l’Agricultura Ecològica.

Les activitats de l’Hort a la Biblioteca del nou any 2020

El 18 de Gener del 2020 iniciem una nova activitat relativa al projecte De l’Hort a la Biblioteca. En aquesta ocasió Leonor Miralles ens convida a conèixer les plantes més recurrents per a millorar la salut a prop de casa.

Proper dia 21 de Desembre Taller de Cuina antioxidant, a càrrec de Mercè Homar. La cita: a les 12h. Oxigeneu les vostres dietes.

Consulteu les properes activitats De l’Hort a la Biblioteca

El proper dissabte 9 de Novembre 2019 a les 12h. Taller de gaspatxos, batuts i sopes fredes. A càrrec de Mercè Homar. T’ho perdràs?

El passat 13 de Gener 2019, es va emetre el programa 30 minuts el reportatge Som el que mengem, que parla dels productes de proximitat i les dificultats dels pagesos per competir en el mercat agroalimentari actual.

Les activitats proposades pel primer trimestre del 2018 relacionades amb l’Hort a la Biblioteca les podeu consulta aquí mateix:

22 de maig  2018 Montse Hidalgo ha vingut a reproduir un taller en el qual, ens ensenya a cuinar amb algues marines i aigua de mar. Aquestes receptes, poc habituals, no estan exentes d’una alimentació sana i alternativa.

Tast de vins de cirera realitzat el 27 de Gener a la Biblioteca.

Eduard Piñol (a baix a l’esquerra) i Josep Badell (a dalt a la dreta) van ser els promotors de dur a terme el tast del seu vi de cirera, ¡¡¡tota una revolució en el mercat del vi!!!

De l’hort a la biblioteca s’estén al Vallès Oriental

El projecte De l’hort a la biblioteca, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i el Parc Agrari del Baix Llobregat amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra, arriba ara a onze biblioteques del Vallès Oriental.

El programa inclou tot un seguit d’activitats i recursos perquè els usuaris de les biblioteques coneguin els productes de proximitat i puguin dur una vida més saludable. Entre altres, les propostes ajuden a fer un hort urbà o elaborar receptes de cuina amb els productes al nostre abast. Continuar llegint.

Webs d’interès

Nom de la web Comentari

¡La Colmena que dice si!

Web on productors i consumidors poden contactar sense intermediaris per vendre i comprar productes agroalimentaris de primera qualitat.

Banc de Terres de Torrelles de Llobregat

L’Ajuntament va aprovar el Reglament del Banc de Terres amb l’objectiu de dinamitzar el mercat del sòl agrari, especialment el de l’arrendament, i així afavorir la recuperació per al cultiu de finques agrícoles actualment en desús.

Parc Agrari del Baix Llobregar

El territori del parc, de tradicional riquesa agrícola, forma part de catorze municipis que sumen 730.000 habitants dels més de 4 milions de la regió metropolitana. El parc agrari té una superfície de 3.348,02 ha, delimitades pel seu Pla especial.