Exposicions a la Biblioteca.

També podeu consultar el següent enllaç amb més activitats i recomanacions.

Del 25 d’abril al 13 de Maig apropeu-vos a la biblioteca per veure aquesta magnífica exposició que commemora els 50 anys de la segona edició de l’obra de Mercè Rodoreda Aloma.

Del 25 de Març al 13 d’Abril podeu visitar l’exposició fotogràfica Trencant el silenci, guanyadora del 1er premi del prestigiós concurs fotogràfic POY Latam. Aquesta exposició tracta de com les dones indígenes de Guatemala enfronten les diferents violències patriarcals a través de processos col·lectius de sanació.

Urbanismes poètics. Fotografies a càrrec de Quim Llop (fotògraf) i Elisenda Puig (poetessa). Deu poemes amb les seves respectives fotografies sobre l’entorn que envolta als autors. La podreu visitar del 28 de febrer al 23 de Març del 2022 a la Biblioteca.

Poemari fotogràfic. Fotografies a càrrec de Quim Llop (fotògraf) i Elisenda Puig (poetessa). Deu poemes amb les seves respectives fotografies sobre l’entorn que envolta als autors. La podreu visitar del 28 de gener al 22 de Febrer del 2022 a la Biblioteca.

Podeu veure una mostra clicant sobre la imatge 

Us convidem a la biblioteca per conèixer el personatge de còmic ideat per Òscar Sardà, en aquesta exposició hi trobareu al Follet Oriol del 25 de novembre al 23 de desembre.

Del 4 al 24 de novembre podeu venir a conèixer a les heroïnes de la història de la ciència amb l’exposició: Súper Women, Súper inventores.

Celebra aquest Halloween amb nosaltres, vine per la teva estona de Terrorelles a la biblioteca!

Exposició infantil/ juvenil: l’Aparador de les marevelles. Del 1 al 15 d’abril, on hi trobareu recomanacions literàries per al públic infantil i juvenil de tots els gèneres de ficció. Veniu a fer una ullada!

 

Exposició Dones: present, passat i futur. Amb aquesta exposició es pretén donar visibilitat a les aportacions de les dones i a tenir-les més en compte en totes les esferes de la societat. Disponible durant tot el mes de març a la biblioteca.

Exposició sobre la necessitat de reciclar i evitar els plàstics. Des del 15 de gener del 2021.

Exposició Roda Món i agita el teu en torn amb un camp de voluntariat. Del 8 d’octubre al 7 de Novembre. Clicant sobre el cartell de l’exposició veureu una mostra.

Exposició: El món amb ulls d’infant. Del 2 al 26 d’abril 2020.

Exposició fotogràfica de la Festa de Sant Pau 2020. Del 24 de Febrer al 6 de Març.

Del dia 15 de Gener al 15 de Febrer del 2020, visiteu l’ Exposició comarcal : Visions del territori, un recull de les festes i tradicions populars més destacables dels municipis del Baix Llobregat Nord.

Del 7 al 26 d’octubre 2019 exposició juvenil Autoestima’t. A la Sala Polivalent de la biblioteca.

Del 10 al 27 de Setembre Visca la Revolució! Exposició sobre els contes que al llarg de la història han parlat de la revolució ja sigui de forma col·lectiva o individual, de revolucions pendents …

Del 30 d’abril al 31 de Maig 2019: Drogues… i què? un estat de la qüestió del circuit pel que passen les influències als joves i que permet despertar el seu esperit crític al respecte. Cedida per l’Associació de Promoció i Desenvolupament Social.

Del 18 de Febrer al 2 de Març, visiteu l’exposició fotogràfica de la Festa Major de Sant Pau.

Exposició Geografies literàries: sobre el economista i escriptor: del 20 de Novembre al 8 de Desembre.

Exposició infantil: Els dinosaures ens visiten. Visita als llangardaixos del passat, aquí, a la Biblioteca. Fins el 31 d’octubre.

Exposició Lola Anglada: memòries 1892-1984. Del 1 de setembre al 8 d’octubre a la sala polivalent de la Biblioteca. Per més informació enllaceu aquí.

Exposició Retrats de paraula: del 26 de juny al 17 de juliol.

Exposició fotogràfica. Segons paraules de l’autor: ‘La proposta, és “el retrat”, en l’estat més pur, proper, en blanc i negre; he escollit aquest enfoc per la proximitat, descobrir a la persona, on es veu més despullat, sincer, la sol.litut entre ell i jo, ens ensenya el jo més tímid o extrovertit, el que s’amaga o es mostra al món, sense jocs ni muntatges’. La majoria dels fotografiats són escriptors pròpiament dits, i altres són periodistas, il.lustradors però tots ells amb el denominador comú del llibre com a mitjà d’expressió en algun moment de la seva vida. Els personatges són: Alfred Bosch, Aleix Saló, Andreu Martí, Arcadi Oliveres, Eduard Márquez, Emili Teixidor, Empar Moliner, Enric Casasses, Eudald Carbonell, Ferran Adrià, Ferran Torrent, Francesc Torralba, Isabel-Cara Simó, Jordi Puntí, Jordi Sierra i Fabra, Kiko Amat, Llucia Ramis, Màrius Serra, Martí Gironell, Miguel Gallardo, Najat El Hachmi, Quim Monzó, Rafel Nadal, Tom Sharp, Tomás Alcoverro, Víctor Amela, Xavier Bosch. Cada fotografia va acompanyada d’un extracte d’un fragment d’una obra de l’autor.

Exposició Amics de la Gent Gran del 26 d’abril al 15 de maig a la Biblioteca.

Exposició commemorativa dels 30 anys que l’Associació http://www.amicsdelagentgran.org porta acompanyant a persones grans que pateixen soledat. Consta d’un seguiment fotogràfic de diferents voluntaris durant l’acompanyament que fan setmanalment a persones grans que pateixen soledat no desitjada. Hi ha un doble objectiu en aquest projecte: • Deixar constància de la relació entre les dues persones, la d’un voluntari i la de la persona gran. Veure com l’acció del voluntariat de mica en mica va creant un vincles d’amistat que transcendeixen al compromís inicial agafat pel voluntari d’anar a acompanyar a una persona gran. • Reflexionar sobre la situació de la gent gran a la nostre societat. Perquè és necessari d’una ONG per acompanyar-los? Perquè pateixen la solitud? Aquí apareixen moltes preguntes de difícil resposta si no és a través de una reflexió més àmplia sobre el rol que juga la vellesa en la nostra societat.

Exposició Zinteta, Cinta Tort Cartro fins el 31 de Març.

Exposició local a càrrec de Cinta Tort Cartró, Cossos que es miren, cossos que es reconeixen, disponible tot el mes de Març del 2018 a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra.


Exposició sobre Rosa Leveroni fins el 25 de Març.

Rosa Leveroni pertany a la generació de Mercè Rodoreda, Pere Calders o Salvador Espriu, escriptors que van viure la Guerra civil quan començaven a publicar llibres madurs. Per aquest motiu, com a poeta, ha estat inclosa dins la generació del 36. Durant la postguerra, Rosa Leveroni va dedicar-se a la resistència cultural, al costat de Carles Riba. Va guanyar

els Jocs Florals de la llengua catalana de Londres (1947) i París (1948). Fins a l’any 1951, no publicà el segon llibre, Presència i record.

El 1982, va rebre la Creu de Sant Jordi i ha estat un dels primers membres i sòcia d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

El proper 8 de Març acompanyant a aquesta exposició hi haurà un tast de poesia per part de la companyia Para bé l’orella a la Biblioteca. Acte previst a les 19.30h.

Exposició Fotogràfica de la Festa de Sant Pau, f2018.
Total de 23 fotografies a tot color, que expressen les emocions durant les activitats realitzades a la Festa Major de Torrelles de Llobregat. Veniu a veure-la!

Dimecres 17 de Gener es va inaugurar a la Biblioteca, l’exposició sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible. Estarà fins el 5 de febrer i és una iniciativa molt interessant que promou l’ONU.