Els professionals de quinze biblioteques de la Xarxa sota la direcció de  l’investigador en literatura i ficció digital infantil i juvenil, Lucas Ramada, han treballat amb els videojocs de la sala Zooom creada en el marc de l’exposició “Gameplay” del CCCB per descobrir les diferents formes d’experimentar el món del videojoc.

A partir d’una primera presa de contacte amb la cultura del videojoc, s’han organitzat a les diferents biblioteques una sèrie de dinàmiques i activitats centrades en el propi acte de jugar en les què han participat els usuaris.

Aquestes dinàmiques o Clubs de (vídeo) joc són un exercici de reflexió col·lectiva per crear un nou coneixement compartit entorn de la literatura digital infantil i juvenil on els professionals de les biblioteques esdevenen autèntics mediadors en ficció digital. 

Aquesta activitat es projecta de cara a grups infantils i juvenils, però també està oberta a ser una dinàmica familiar, en la que pares-mares i fills/es puguin gaudir en grup de la dinamització sobre aquestes obres.

Apunteu-vos omplint el següent formulari.

 DATES I JOCS QUE ES JUGARAN I COMENTARAN

 

29 d’abril i 2 de Maig

a les 17:45h.

Chuchel

Recomanat a partir de 6 anys

Què no faries per aconseguir la teva fruita preferida? En Chuchel ho té clar: és capaç d’allò més inimaginable per fer-se amb el seu tresor més preuat: una cirera! El protagonista, junt amb els seus amics, ens convida a gaudir d’una aventura apassionant i molt divertida. 

 

16 i 20 de Maig a les 17:45h.

Botanicula

Recomanat a partir de 6 anys

Botanícula és un joc d’aventura on cinc criatures botàniques estan tractant de salvar la darrera llavor de l’arbre on viuen ple de criatures parasitàries.

 

23 i 27 de Maig  a les 17:45h.

Samorost

Recomanat a partir de 6 anys

El jugador interactua amb Gnomo  per intentar resoldre una sèrie de puzzles, els quals estan enllaçats seqüencialment formant una història d’aventures. Aquest serà el darrer joc que veurem de la productora Amanita Design.

 

13 i 17 de Juny a les 17:45h.

Gnog

Recomanat a partir de 6 anys

Un univers de trencaclosques amb interacció directa i fantasia a dojo. Només amb la intuïció ja hi pots jugar. La música i els efectes, així com les formes geomètriques i els colors, donen vida a tots els personatges i a tots els mons, posant a prova la nostra lògica i raonament.